Beccah´z

Recept till supergooda makroner och mindre lyckad inflyttningspresent!

Kategori: Allmänt


Meeeega meeeeega Gooooda d blev mina makroner... :)
Vart ju inte makaroner/macaroner som jag skrivit tidigare.. heheh blev ju lite fel.. :) hahha

helt chockad att jag själv lyckats göra dem och att jag fick till d så bra och att dem blev så goda!! ;)

Tänkte att jag skulle ge er receptet på just dem jag gjorde.. Fick ju en låda av min moster i inflyttningspresent där det var sprits och en bok om hur man gjorde just makroner.. Plus lite kryddväxter att ha på bänken och krukor man kunde plantera i oxå så man fick lite "bänkkryddor" basilika och lite andra..

Tackar för d för utan dig Moster så hade jag ju aldrig bakat dem!! heheh
Och jag ska ju passa på att tala om att jag kommer göra dem igen och igen och igen.. för dem vart ju bara såå smaskiga! :)

Här har ni vår mindre lyckade inflyttningspresent.. ha ha



Ja ni ser ju.. d slutade inge bra för våra små plantor.. vet inte alls vad som blev fel där, men nått!!  Ha ha

Men ni ska få se ett mer lyckat resultat istället!! =))



Söta va.. :) Nu har jag gjort dem och nu vet jag vad och hur jag ska göra tills nästa gång..  Och vad jag ska göra för att det inte ska bli fel...!!
Nästan alltid ett måste att testa sig fram, skadar inte!! :)

Nu tänkte jag att ni skulle få receptet kära vänner...
 Alla Makroner görs på samma sätt just dem hårda lilla skalen (är typ som maränger) fast lite segare!

Ända som skiljer dem olika makronhalvorna åt är färgen och om det sen ska vara någon smak på dem.. typ som pistasch, äpple eller ananas... :) Jag hade vanlig typ smak "orginalet" och bara röd karamellfärg..
Och emellan kan man ju i stortsätt ta precis vad som, det man gillar helt enkelt!

Såhär gjorde jag mina

**************************

15 enkla steg!
Detta räcker till ca 30 makronhalvor så ca 15 hela makroner...

60g äggvita ( ca 2st äggvitor)
60g finmald mandel
2dl florsocker
2msk strösocker
karamellfärg

Först kvällen innan så delar man på äggen så man får bara äggvita.. ska stå i kylen under kvällen.. :)

Dagen efter "bakdagen" Varm ugnen till 150 grader.  Sedan häller man den malda mandeln tillsammans med florsockret i en mixer och kör d tills det blir helt blandat..

Jag sj hade ingen mald mandel så jag körde mina hela mandlar med stavmixern innan och silade så jag bara fick dem minsta bitarna "soppet" hahah kallar jag d.. ;)
När man sen har blandat florsockret och madeln i mixern så siktar man ut det på en bakplåt bara rätt ut på plåten..



ungefär så.. Tog ju lite bilder under tiden till er så ni skulle få se... Är det något ni undrar över så bara hojta till så ska jag hjälpa er!! :)

När man sen siktat ut det på plåten så skall det in i ugnen i ca 6-7 minuter sedan bara ta ut det och låt kallna.

Undertiden det står och kallnar så häll upp äggen i en bunke och vispa dem med elvisp tills det blir skum och nästan precis innan äggen blir fasta
 ( fast= man skall kunna vända bunken upp och ner) så häller man i strösockret och vispar lite till sedan häller man i karamellfärgen för önskad färg..  Nu använde jag ju ingen smak i mina halvor utan bara färg, och ska man bara ha själva färgen så häll lite extra för makronerna har tendens att bli lite ljusare vid gräddningen i ugnen.



Efter att man då fått klart den hårdvispade äggvitan med dess ingredienser så siktar man återigen ner blandningen man gjorde tidigare med mandel och florsocker ner i äggblandningen... blanda allt detta med en slickepott tills det blir en jämn smet av det hela.. :)

Sedan häller man det i spritspåsen och spritsar ut ca 30 små jämna klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper..
(Håll spritsen stilla när ni gör en klick, gör inte sj rundningar utan låt spritsen göra jobbet!)

När man spritsat ut klickarna så skall dem stå torrt och vila i 1 timme så att dem får en liten "skorpa/hinna",

(ni ser här på bilden varför spritsen skall göra jobbet och inte du själv)
Sen efter den timmen så skall dem in i ugnen i 150 grader i 10 till 12 minuter.


När dem är färdiga i ugnen och man tar ut dem så häll lite försiktigt kallt vatten under bakplåtspappret så gör ångan från vattnet att dem släpper lättare.. :) Så ta bort dem från plåten och ställ undan dem och låt dem kallna..



Nu till fyllningen som jag hade i mina... valde smörkola.. makalöst gott!! :)

Det man behöver till kolakrämen
3msk vispgrädde
3/4 dl strösocker
15g smör
1msk vatten

********************

Man värmer först upp grädden på låg värme i en kastrull, sedan häller man 1 msk vatten tillsammans med sockret i en annan kastrull och värmer det tills det blir ljus karamellfärg. När vattnet och sockret fått färg så tar man bort det från spisen och tillsätter den ljumma grädden och häller i smöret i små tärningar, rör tills blandningen blir slät och låt det sen stå i kylen i ca 2 timmar...

När den sen stått i 2 timmar så bre på smörkolan på hälften av makronhalvorna och lägg resten av halvorna på dem..

Och vips så har du färdiga makroner och meeeega goda sådana!! :)
Dem färdiga makronerna skall stå svalt så att smörkolan inte smälter lite och får halvorna att flyta runt.. hahah lätt hänt!!



Hoppas det inte varit för krångligt och Lycka till om ni ska till att göra dem!! ;)

Nu ska vi bara ta d lungt i soffan för imorrn blir d nog en runda ut på väla för att hitta det sista till vår temakväll som vi ska ha på nyår!! :)

Hörs imorrn
Puss mina vänner

Kommentera inlägget här: